Nominaties voor de Troffel 2020 bekend!

Nominaties voor de Troffel 2020 bekend!

Eind 2019 nodigde Festival Cement beginnende theatermakers, choreografen, tekstschrijvers en scenografen uit om hun ideeën en plannen in te sturen en mee te dingen naar De Troffel 2020. De vele inzendingen werden met veel plezier gelezen door de leescommissie, bestaande uit Nina Aalders, Selm Wenselaers, Pim Cornelussen & Leonie Clement. Zij kwamen samen tot een selectie van de volgende acht concepten:

  1. Mathieu Charles: AKOMFRAHDIO
  2. Lobke Leirens & Seppe de Cubber: Isabella Beeton
  3. Monki: 360
  4. Courtney May Robertson: SUB
  5. Femke Arnouts: De meeste dingen huilen niet
  6. Sonja van Ojen: Het Donker
  7. Joske Koning: Beginnen - opbouw van een leven zonder jou
  8. Roshanak Morrowatian: Allure

DE TROFFEL
De Troffel is een prijs van € 7.500 waarmee jonge theatermakers financiële ondersteuning krijgen om hun winnende projectplan verder uit te werken. Ook ontvangt de winnaar de uitnodiging om de voortgang of realisatie van zijn of haar plan te tonen tijdens Festival Cement 2021. De jury bestaat dit jaar uit Ingrid Vranken, Mats van Herreweghe en Katja Heitmann. 

De presentatie van de acht genomineerde concepten vindt plaats op maandag 23 maart van 13:00 - 16:00u in de Clubzaal van de Verkadefabriek. De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de prijs vinden plaats om 20:30u in het Festivalhart in het WerkWarenHuis. 

Wees welkom!