Nieuws test

Nieuws

Plankton genomineerd voor Zwitserse Grünschnabel prijs
Nieuws
di 21 mei 2024

Plankton genomineerd voor Zwitserse Grünschnabel prijs

Het makersduo Plankton, bestaande uit Sonja van Ojen en Hendrik Kegels, is met de voorstelling Om de hoek woont een struik genomineerd voor de Zwitserse Grünschnabel-Preis. Ze zijn daarmee één van de vijf genomineerden.
Recensie A Fist of Tongues
Nieuws
vr 22 maart 2024

Recensie A Fist of Tongues

"Het meeste indruk maakt hij met zijn woord- en voordrachtskunst. De Gambiaanse tongval vraagt wat concentratie, maar de belangrijkste zinnen krijgen extra nadruk, zoals ‘silence has never refused me’ – waarin stilte een dubbelrol krijgt als toevluchtsoord en beperkende kooi. In hetzelfde gedicht claimt hij cynisch dat ‘love doesn’t inspire me anyway’, daarna leeft hij op als hij toegeeft liever erkend te worden om zijn schattigheid."
Recensie Tijd van de dingen
Nieuws
vr 22 maart 2024

Recensie Tijd van de dingen

"Binnen een kwartier is Tijd van de dingen afgelopen. Dat voelt een beetje kort, alsof dit slechts een studie was en nog geen volledige voorstelling. Tegelijkertijd is je perceptie van tijd veranderd omdat dingen kennelijk nooit stilstaan, hoe inert ze ook lijken. Voortaan zul je beweging zien waar je dat eerder niet zag. Een schriftje op de rand van een tafel kan over een uur misschien wel vallen, een kast gooit zo misschien wel een van zijn deuren open."
Recensie ZUCHT
Nieuws
do 21 maart 2024

Recensie ZUCHT

"Stroboscoopwaarschuwingen, oordopjes bij de ingang; voor een bezoek aan de performance ZUCHT van Jelle Huizinga mag je je mentaal best even schrap zetten. In een krappe 45 minuten onderwerpt de vierdejaars performancestudent zijn publiek aan een muur van licht, geluid en geschreeuwde gedachten. Een overweldigende ervaring."
Recensie The Butterpie Effect
Nieuws
do 21 maart 2024

Recensie The Butterpie Effect

"The Butterpie Effect straalt uit dat het associatief en met veel plezier is gemaakt, de lol spat ervan af. De boodschap is duidelijk: de ene beweging leidt tot de volgende. Deal er mee. Maar het stuk is ook tamelijk eendimensionaal en de personages zijn zo plat als stripfiguren. Het stuk vliegt alle kanten op, de gekte regeert en dat lijkt een bewuste keuze. En dan ineens verandert die leegte, is er werkelijk contact. Dat raakt. De twee bespreken hun wederzijdse afhankelijkheid en wederzijdse waardering. Hoe? Daar moet je zelf bij zijn."