MILOU VAN DUIJNHOVEN (2019)

MILOU VAN DUIJNHOVEN (2019)

Milou studeerde in 2015 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Aansluitend studeerde zij twee jaar choreografie aan de School voor Nieuwe Dansontwikkeling, Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam. Milou is onderdeel van het performance collectief La Isla Bonita, waarmee zij Het Debuut won op het International Theatreschool Festival in 2015. Milou won datzelfde jaar ook de prijs voor Beste Acteur op het ITS. Sindsdien maakten zij voorstellingen voor o.a. theaterfestival de Parade, Over het IJ-festival en als vast collectief bij Frascati Producties. Voor Festival Cement 2019 maakte Milou de Cement Productie Monumental Metamorphosis.

Als eigen werk maakte Milou eerder de solo Phoenix waarmee zij o.a. speelde op het Future Fashion Festival in Chengdu, China. Haar daaropvolgende trio Pope speelde o.a. op het 3 x dance-festival in Frascati, Amsterdam. Vorig jaar maakte zij daar bij onderzoeksplatform Fraslab de voorstudie voor Monumental Metamorphosis, getiteld Horns. Als speler werkte zij met o.a. de regisseurs Eva Line de Boer, Nastaran Razawi Khorasani en Marcus Azzini.

Als maker werkt Milou vanuit iconische figuren die haar passeren op straat, uit de popcultuur, religie of geschiedenis. Van een pizzabezorger tot Madonna. Van een voetballer tot Paus Johanna. Deze figuren geven een directe fysieke en visuele inslag aan het maakproces. Milou werkt graag door middel van intensieve trainingen in kracht en uithoudingsvermogen. Hierbinnen zoekt zij de grenzen op van haar eigen mogelijkheid tot transformeren.

Milou maakte in de zomer van 2017 deel uit van Werfplaats #2, de multidisciplinaire vrijplaats van Festival Cement.

Volg Milou van Duijnhoven

Makersportret Milou van Duijnhoven