2707

Kim is onze nieuwe programma maker

Als kind wilde ze kunstenaar en programmator worden. Mensen zeiden altijd dat dat niet kon. Nu is ze kunstenaar en programmamaker bij Cement. We stellen je met plezier voor aan droomwaarmaker Kim Snauwaert.

Als programmamaker stort Kim zich op het cureren van het contextprogramma bij Cement. Daarnaast volgt ze jonge makers in België om onze artistiek directeur Leonie Clement te ondersteunen bij de selectie van het programma. Ze houdt van jong werk, dus Festival Cement en Kim zijn een match made in heaven.

Als kunstenaar houdt ze zich vooral bezig de vraag hoe je je moreel tot de ander verhoudt binnen de huidige maatschappelijke contouren. Haar werk zit op het snijvlak tussen het persoonlijke, het politieke en het ethische. Duik in haar werk op kimsnauwaert.com

Grote kans dat je bij een voorstellingsbezoek Kim tegen het lijf loopt, ze vertrekt vaak extra vroeg omdat ze nog wel eens naar de verkeerde locatie gaat. Mocht je haar dan tegenkomen, dan hoef je niet bang te zijn voor ongemakkelijke stiltes, want Kim is hartstikke sociaal.

En als je het dan even echt niet meer weet dan kun je haar altijd vragen naar Taylor Swift. Kim vindt het fascinerend hoe zij zo veel mensen kan meevoeren. De favoriete quote van deze Swiftie is “don’t get sad, get even” - een goed voorbeeld van een humoristische vorm van emancipatie zonder bitter te zijn. 

Al met al zijn we super blij dat Kim onderdeel van ons team is. Mocht je haar voor Cement al willen bereiken, mail dan naar kim@festivalcement.nl