Janneke Defesche nieuwe zakelijk directeur Festival Cement

Janneke Defesche nieuwe zakelijk directeur Festival Cement

Met veel plezier maken wij bekend dat Janneke Defesche (‘93) per 1 januari 2020 start als zakelijk directeur bij Festival Cement. Zij volgt daarmee Andrea van Wingerden op die sinds 2013 samen met artistiek directeur Leonie Clement de directie vormde.

Na de Opleiding Productie Podiumkunsten aan de Theaterschool van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, werkte Janneke op verschillende plekken in de culturele sector. Dat deed zij onder meer als zakelijk adviseur, productieleider en coördinator. Sinds 2017 is Janneke uitvoerend producent van het Makershuis Tilburg, de gezamenlijke PLAN-broedplaats van De Nieuwe Vorst, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Theaters Tilburg en Festival Circolo. Naast haar werk volgt ze de Master in Philosophy of Humanity and Culture aan Tilburg University.

Janneke Defesche over haar start bij Festival Cement:

“Elk jaar kijk ik weer uit naar de laatste weken van maart; het moment waarop ik Festival Cement in mag duiken samen met andere ambitieuze, jonge mensen. Afgelopen jaren ontdekte ik het festival als theaterstudent, productie- en zakelijk leider van makers, kijker, Metselaar, partner, genodigde, professional, programmeur en Broedplaatsbezoeker. Vanaf 2020 mag ik ‘zakelijk directeur’ aan deze opsomming toevoegen. Die functie vervul ik met en namens een nieuwe generatie makers en producenten. Die generatie staat voor mij voor een veelkleurige stem die onvermijdelijke nieuwe bewegingen aanwakkert binnen de sector en de enorme wereld daarbuiten. Die stem wil ik laten klinken. Ik kijk er dan ook ontzettend naar uit om samen met makers en hun producenten, met Leonie Clement en het Cement-team, met bestuur en partners verder te bouwen aan dit razend belangrijke festival. Én op die manier bij te dragen aan het transparante, eerlijke en gezonde makersklimaat dat daaromheen nodig is. We zien elkaar tussen 20 en 28 maart in ’s-Hertogenbosch!”