In de Broedplaats: Jessie L'Herminez

In de Broedplaats: Jessie L'Herminez

Broedplaatspresentatie op donderdag 3 december

De komende week werkt Jessie L'Herminez in de Broedplaats 's-Hertogenbosch, waarbij zij zich in het clownspel zal verdiepen.

Toneelregisseur Jessie L'Herminez zet haar zoektocht naar het samenbrengen van lichaamstaal en gesproken taal voort door zich 8 dagen te verdiepen in het clownspel. Eerder onderzocht ze al hoe een fysieke vorm inhoud kleurt door te werken vanuit slapstick-komedie in combinatie met teksten van Anton Tsjechov en door het klassieke Japanse Kabukitheater te combineren met een moderne tekst van Oscar van Woensel.

Dit keer gaat ze samen met professionele clown Goos Meeuwsen en acteurs Anne-Fé de Boer en Felix Schellekens op zoek naar de technieken van het fysieke, kwetsbare en tragikomische spel van clowns en combineert dit met twee scènes uit William Shakespeares Romeo en Julia. Hoe kan de acteur grotesk en kwetsbaar tegelijkertijd spelen? Hoe kan de acteur het clownspel gebruiken bij het vormgeven van zijn of haar personage? Hoe kan Jessie humor gebruiken in tragische scènes?

Een clown kan niet zonder zijn of haar publiek, dus je bent meer dan welkom te komen kijken naar de uitkomsten van dit experiment op donderdag 3 december in Pand 18 in Den Bosch. De presentatie start om 16:00u. 
Meld je aan voor de presentatie door te mailen naar publiciteit@festivalcement.nl o.v.v. 'aanmelding Broedplaats Jessie L'Herminez'.


Heb je een We Are Public-pas? Dan kun je ook om 20:00u naar een speciale Binnenskamers met Jessie. Meer info daarover vind je hier. 

Broedplaats
Broedplaats ‘s-Hertogenbosch is onderdeel van PLAN Talentontwikkeling Brabant en wordt geïnitieerd door Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en Theater Artemis. Zij bieden jonge makers ruimte om te repeteren, onderzoeken of brainstormen aan hun voorstellingen in Pand 18 en Theater Artemis. Tijdens de Broedplaats-bijeenkomsten openen uiteenlopende theater- en dansmakers op verschillende momenten hun maakproces, en vragen het publiek om hun reactie.

Lees meer over de Broedplaats