In de Broedplaats: Dinda Provily, Jurjen Zeelen & Lisanne Bovéeg

In de Broedplaats: Dinda Provily, Jurjen Zeelen & Lisanne Bovéeg

Wees welkom bij de presentatie op donderdag 1 oktober

Van 14 september t/m 1 oktober is de Broedplaats ’s-Hertogenbosch weer bezet! Dinda Provily, Jurjen Zeelen en Lisanne Bovée, van het jonge theatercollectief Brugman Speelt, werken in Pand18 aan een beeldend vooronderzoek voor hun nieuwe voorstelling Jammer dat we doodgaan.

Over de voorstelling
Er zijn een heleboel mensen op de wereld.  En op een dag gaan zij allemaal dood. Dat is jammer. En best wel zielig. Maar hoe zit het dan met de dingen? De broodroosters, de fietsenrekken, de fotolijstjes en de stenen. Die zijn er ook. En om een of andere reden hebben mensen de neiging om te doen als of de dingen ook levend zijn. Maar waarom toch? Terwijl ze weten dat alles wat leeft ook weer dood moet gaan.

 

Tijdens hun voorzonderzoek willen Dinda, Jurjen en Lisanne onderzoeken hoe ze op het toneel de focus kunnen verleggen van mensen naar objecten en vice versa. Hoe vatten dingen leven in de ogen van een mens en hoe gaan ze dan vervolgens weer dood? Hoe sterft een steen? Hoe ziet een dood broodrooster eruit?
Of kúnnen objecten niet sterven? Worden ze dan weer levenloos of zijn ze voor altijd gedoemd te leven nadat wij dat op hen hebben geplakt?

BRUGMAN SPEELT is een jong interdisiplinair theatercollectief bestaande uit Jurjen Zeelen, Lisanne Bovée en Dinda Provily. Zij leerden elkaar op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar Jurjen en Dinda in 2019 van de Toneelschool afstudeerden en Lisanne van de opleiding scenografie. In het afstudeerjaar maakten zij samen de voorstelling Een koe weet hoe zij moet bestaan. Deze samenwerking beviel zo goed dat ze dit jaar begonnen zijn aan een nieuwe voorstelling genaamd Jammer dat we doodgaan. De voorstelling speelt vanaf 14 december.

Meld je aan voor de presentatie op donderdag 1 oktober door te mailen naar publiciteit@festivalcement.nl o.v.v. 'aanmelding Broedplaats Dinda Provily'

Broedplaats
Broedplaats ‘s-Hertogenbosch is onderdeel van PLAN Talentontwikkeling Brabant en wordt geïnitieerd door Festival Cement, Theaterfestival Boulevard en Theater Artemis. Zij bieden jonge makers ruimte om te repeteren, onderzoeken of brainstormen aan hun voorstellingen in Pand 18 en Theater Artemis. Tijdens de Broedplaats-bijeenkomsten openen uiteenlopende theater- en dansmakers op verschillende momenten hun maakproces, en vragen het publiek om hun reactie.

Lees meer over de Broedplaats