1403

Festival Cement ontwikkelt impact tool SLUMBER bij Art-up incubator

Festival Cement is onderdeel van de Art-up incubator! De incubator is een traject voor organisaties die op een innovatieve manier het bereik, de impact en de duurzaamheid van kunst & cultuur willen vergroten. 

En impact, daar zijn we veel mee bezig bij Cement. We onderzoeken samen met makers én publiek wat de impact van het werk van jonge makers op de toeschouwer kan zijn. En wat blijkt, is dat het voor veel toeschouwers een uitdaging is om woorden aan een ervaring te hangen. We zien een tendens waarin de toeschouwer denkt dat ze het werk moeten ‘begrijpen’. Dit leidt tot onzekerheid, snelle conclusies en beknopte oordelen.

Daarom ontwikkelen we SLUMBER: een ode aan de persoonlijkheid en subjectiviteit van een kunstervaring. Deze digitale companion vergezelt de toeschouwer bij een bezoek aan theaters of musea. Het zorgt ervoor dat je deze ongestoord kan ondergaan en biedt naderhand handvatten om ‘het woordeloze’ te verkennen. Op interactieve en speelse wijze verbeeldt SLUMBER jouw persoonlijke ervaring en verleidt het je nog even te sluimeren, te reflecteren, je ervaring te delen of te archiveren.

Tijdens de Art-up incubator krijgen we de kans om vier maanden lang in een pressure cooker de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van SLUMBER.