EVA LINE DE BOER (2015-2018)

EVA LINE DE BOER (2015-2018)

Theaterregisseur Eva Line de Boer volgde de Regie Opleiding aan de Toneelacademie Maastricht waar ze in 2014 afstudeerde. In haar regie kan ze vorm geven aan haar fascinatie voor de toename van het openlijk delen van emoties in de openbare ruimte. Ze portretteert mensen die hun gevoelens uitdragen en zich daar zeer bewust van zijn. Haar personages zijn zeer divers qua leeftijd, afkomst en culturele achtergrond. Eva waakt ervoor dat de acteurs niet de rollen spelen die je op basis van genoemde criteria zou verwachten. Ze streeft naar diversiteit en ze verbeeldt dit streven op een eigenzinnige manier.

Met haar gestileerde werkwijze oogst ze veel lof. Op haar schoorsteenmantel prijken inmiddels de Ton Lutz Award voor de meest veelbelovende afstudeerregie (Euphoria), de René Lobo Stok voor lef, durf en moed (Toneelacademie Maastricht) en de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2016 (Dit gebeurt allemaal tegelijk). Tegenwoordig werkt Eva regelmatig in opdracht, onder andere voor Berg & Bos en Theatergroep Carver. Ook maakte ze Zeventien in opdracht van Het Zuidelijk Toneel.

In 2017 maakte Eva Line de Boer onder de vleugels van PLAN de Cement productie TUTORIAL, the art of living (première 25 maart 2017 tijdens Festival Cement). Eva en haar team onderzochten vlogs en tutorials: filmpjes waarin mensen via hun eigen YouTube-kanaal hun leven vastleggen of instructie geven. Van hoe je de perfecte eyeliner aanbrengt tot hoe je omgaat met een depressie: het lijkt alsof alles te leren valt. Gefascineerd door het openbare delen maakten ze een voorstelling over de intimiteit van het internet. 

Meer Eva Line de Boer

Makersportret Eva Line de Boer