EMILIE POS (2018)

EMILIE POS (2018)

Emilie (1994) studeert in 2018 af aan de Regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. Tijdens haar opleiding studeerde zij tevens een jaar aan de acteursopleiding. Ze liep gedurende haar opleiding stage bij Toneelgroep Amsterdam (Kleine Zielen, Regie: Ivo van Hove) en was regie assistent van regisseuse Daria Bukvic (Augustus Oklahoma).

In haar werk zoekt ze de grenzen op tussen realiteit en fictie, de innerlijke en uiterlijke wereld, abstractie en realisme. Emilie zoekt naar de lege plek en onderzoekt hoe en of we die kunnen vullen. Daarbij legt ze de focus op de tekst, de muzikaliteit van taal, humor en het spel van de acteurs. Haar personages vertellen een verhaal of boodschap door de manier waarop zij zich gedragen. Personages die klem zitten in een situatie. Hoe gaan zij de confrontatie aan? Hoe gaan ze om met de ander en met zichzelf?

In december 2017 maakte Emilie haar eerste afstudeervoorstelling Alles bestaat nog. Met een tekst van Belle van Heerikhuizen en spel van Marit Hooijschuur. Een monoloog over loslaten en vastklampen, waarin een jonge vrouw aan de telefoon is met een afwezig man. In maart 2018 maakt zij haar tweede afstudeervoorstelling op Festival Cement in collectief verband met acteurs Laura De Geest, Kim Karssen, Florian Myjer en Alex Hendrickx.

Meer Emilie Pos

Makersportret Emilie Pos