DORIS VERVUURT & MARTHE KONING (2021)

DORIS VERVUURT & MARTHE KONING (2021)

Doris Vervuurt (1999) en Marthe Koning (1996) studeren dit jaar af aan de Toneelacademie Maastricht. Voor Festival Cement 2021 maken ze beeldende performance THIS APPEAR, een Cement Productie in coproductie met VIA ZUID, Talentontwikkeling in de Podiumkunsten, Limburg.

Marthe Koning (1996) studeerde 2 jaar aan Base For Experiment, Art and Research (BEAR/Fine Art) aan Artez, Arnhem. Daarna maakte ze de overstap naar de Toneelacademie Maastricht waar ze dit jaar afstudeert aan de richting Performance. Marthes werk loopt van performances en compositie tot aan films en installaties. Samen met haar zussen Joske en Annelie vormt ze het interdisciplinaire performance collectief King Sisters, waarmee ze The Best of Fringe Award Amsterdam (2018) en de SPR!TZL Atelier Pitch van Operahuis Silbersee (2019) won.

Doris Vervuurt (1999) studeerde een jaar aan de vooropleiding theater LOT in Utrecht en vervolgde haar opleiding binnen de theaterwereld op de Toneelacademie van Maastricht waar ze dit jaar afstudeert aan de richting Regie.
Ze maakt zowel film-installatiekunst als beeldende voorstellingen en werkt zowel solo als in multidisciplinaire samenwerkingen.

Het werk van Doris en Marthe gaat altijd over een menselijke, emotionele binnenwereld. Op muzikale en visuele wijze wordt deze onderzocht en neergezet. Het hier en nu is een belangrijke medespeler. Het publiek wordt direct aangesproken op zijn zintuigelijke aanwezigheid.

THIS APPEAR is een Cement Productie, in coproductie met Via Zuid.

Makersportret Doris Vervuurt en Marthe Koning