De toekomst: Festival Cement 2022

De toekomst: Festival Cement 2022

Vanwege de aanhoudende onzekerheden en onvoorspelbaarheid van het coronavirus, besluit Festival Cement in 2022 opnieuw door te gaan in een alternatieve vorm. Na het online festival Cement in Isolement in 2020 en het reizende programma Expeditie Cement in de zomer van 2021, vindt er dit jaar weer een live programma plaats in ’s-Hertogenbosch. In maart én in de zomer.
Samen met makers, professionals, studenten en publiek zoekt het festival naar een antwoord op de vraag: 'Hoe ziet het theater van de toekomst eruit?'

Het Fundament – 21 t/m 26 maart 2022
Van 21 t/m 26 maart 2022 organiseren we een professionals- en studentenprogramma. We voelen de noodzaak om te blijven ontwikkelen, we vinden het belangrijk dat er ontmoeting plaatsvindt in het werkveld en we willen graag samen praten over de toekomst van het theater. 
We doen dit in ’s-Hertogenbosch, overdag, met 1,5 meter afstand. Er vinden programma’s plaats in samenwerking met o.a. Platform Aanvang! en ENT. Er is een kleine selectie voorstellingen voor genodigd publiek te zien. In de Verkadefabriek en op locatie tonen we zeven (Nederlandse) premières en twee onderzoeken. 

Zomer met Cement
In samenwerking met Theaterfestival Boulevard onderzoeken we de mogelijkheid om komende zomer opnieuw samen te werken, om zo aanvullend op Het Fundament in maart nog meer makers uit de oorspronkelijke selectie voor Festival Cement 2022 te presenteren. Theaterfestival Boulevard vindt plaats in ’s-Hertogenbosch van 4 t/m 14 augustus. 

Begin februari maken wij ons programma voor maart bekend.

Beeld: Bram van Helden - Bram vindt ruimte. Deze Cement Productie wordt getoond in maart 2022. Mede mogelijk gemaakt door PLAN Talentontwikkeling Brabant, Gemeente Tilburg en Kunstloc