De Reflector

De Reflector

De Reflector is een traject van Festival Cement en Domein voor Kunstkritiek dat startte januari 2021 en door loopt tot voorjaar 2022. Samen zoeken zij naar een duurzame manier van kunstbeschouwing, naar een nieuwe koppeling tussen maker en criticus. Een koppeling die voorbij gaat aan het snelle zenden en ontvangen tussen voorstelling en recensie, het vlotte oordeel over het werk (en elkaar) en een dieper gesprek op gang wil brengen over waar kunst aan het leven raakt en hoe en waar daarop gereflecteerd kan worden.

De twee deelnemende Cement-makers zijn Bram van Helden en Bart van de Woestijne. De twee critici zijn Thomas van Huut en Alix de Massiac, die beiden schrijven voor zowel online als papieren media als NRC, De Groene Amsterdammer en Mister Motley, over film, theater en beeldende kunst. Jonge, hongerige schrijvers en denkers met meters op de teller in traditionelere journalistieke vormen als de recensie en het interview, die zich willen doorontwikkelen door dieper in een maakpraktijk te duiken. De Reflector biedt hen daar de tijd,  de ontmoetingen, rust, begeleiding en ruimte voor.

Een eerste eindessay van de hand van Thomas over het werk van Bram verschijnt op Mister Motley en in het Cement-magazine MAAK.

Blijf nederig, durf grijs te zijn
Verdieping
vr 25 maart 2022

Blijf nederig, durf grijs te zijn

De Reflector is een traject van Festival Cement en Domein voor Kunstkritiek dat startte januari 2021 en door loopt tot voorjaar 2022. Samen zoeken zij naar een duurzame manier van kunstbeschouwing, naar een nieuwe koppeling tussen maker en criticus. De twee deelnemende Cement-makers zijn Bram van Helden en Bart van de Woestijne. De twee critici zijn Thomas van Huut en Alix de Massiac, die beiden schrijven voor zowel online als papieren media als NRC, De Groene Amsterdammer en Mister Motley, over film, theater en beeldende kunst. Anna van der Kruis volgde het traject en schreef er een recap over.
Het wonder laten werken: Bram van Heldens dubbelspel met de verbeelding
Verdieping
vr 18 maart 2022

Het wonder laten werken: Bram van Heldens dubbelspel met de verbeelding

Vanuit het traject De Reflector, een samenwerking van Festival Cement en Domein voor Kunstkritiek, schreef Thomas van Huut een eindessay over het werk van Bram verschijnt op Mister Motley en in het Cement-magazine MAAK.