De blik vooruit

De blik vooruit

Ruim twee maanden geleden, een week voor aanvang van Festival Cement, moesten we het werk noodgedwongen neerleggen en kon Festival Cement 2020 niet door gaan. Samen met onze makers gingen we online verder met Cement in Isolement dat gedurende 9 dagen nieuw werk van 49 makers presenteerde. Trots op het resultaat rustten we even uit.

Het was even stil, maar ondertussen werken we gewoon door. Aan de volgende editie, waarbij we een deel van de makers van editie 2020 meenemen. Aan het schrijven van een 1,5-meter-plan voor Cement 2021. Aan het spreken met makers over al hun plannen en ideeën voor de verre en nabije toekomst. 

De Troffel 2020 gaat door!
De Troffel, onze jaarlijkse stimuleringsprijs voor jonge makers, wordt dit jaar gewoon uitgereikt. Op 10 juni zullen de genomineerden hun concepten pitchen (via video / post / bouwpakket of wat zij geschikt achten) en de jury zal zich daarover buigen. Op dezelfde dag maken we ook de winnaar bekend. 

De genomineerden zijn: Mathieu Charles, Lobke Leirens & Seppe de Cubber, Monki, Courtney May Robertson, Femke Arnouts, Sonja van Ojen, Joske Koning en Roshanak Morrowatian.

Broedplaats met Karlijn Hamer
Het was alweer even geleden, maar ook in de Broedplaats 's-Hertogenbosch bij ons in Pand18 wordt weer gewerkt! Muziektheatermaker Karlijn Hamer werkt t/m 5 juni samen met Julie Kurris (spel) en Mathijs de Valk (muziek) aan Puta. Hierin pogen ze een vorm te vinden voor hun woede. Ze gaan op zoek naar een muzikaal samenspel van elementen uit de flamencodans in combinatie met taal en muziek.

De (song)tekst is een opeenstapeling van kwade quotes uit de film en muziekwereld: Eminem, Al Pacino, Rage Against The Machine en meer.

In Puta nemen de makers de sociale acceptatie van de ‘woedende vrouw' onder de loep. 

Broedplaats 's-Hertogenbosch is een samenwerking van Theater Artemis, Theaterfestival Boulevard en Festival Cement.