Afzender Cement @ Verkadefabriek

Afzender Cement @ Verkadefabriek

In een fijne samenwerking met de Verkadefabriek laten we dit najaar een deel van ons festivalprogramma zien. In oktober en november zie je onder de noemer Afzender Cement @ Verkadefabriek de voorstelling Zonderlingen van Johannes Wirix-Speetjens (5 oktober) en Our Arms Grew Together van Marta & Kim (2 november).

Johannes Wirix-Speetjens
Festival / Afzender Cement @ Verkadefabriek
05-10

Johannes Wirix-Speetjens

Zonderlingen

Maker Johannes Wirix-Speetjens neemt je mee naar een verhaal in Rome. Op een markt voor agrarische producten begint zijn reis naar schoonheid en liefde. Door de ogen van zijn geliefde leert hij de stad, de Italiaanse taal en cultuur, maar ook de verwoestende kracht van liefde kennen. De kracht van deze ontmoetingen staat centraal. Een personage dat zijn geliefde graag mee op scène had gehad, maar met herinneringen zijn hart vult en de stad opnieuw inkleurt. Over liefde, loslaten en terugvinden.
Johannes werkte voor deze ontroerende monoloog samen met Bruno Vanden Broecke (spel- en tekstcoach) en Peter De Graef (tekstcoach).
Marta & Kim
Festival / Afzender Cement @ Verkadefabriek
02-11

Marta & Kim

Our Arms Grew Together

Zoals hun lichamen samensmelten in hun voorstellingen, zo leven zij hun leven.
Our Arms Grew Together is een autobiografisch zelfportret van de liefdesrelatie van makersduo Marta & Kim. In een individualistische maatschappij hebben zij bewust gekozen voor onderlinge afhankelijkheid.