Afzender Cement - augustus 2022

Afzender Cement - augustus 2022

Van 4 t/m 14 augustus zoeken we de  samenwerking met Theaterfestival Boulevard op, om zo naast maart nog meer makers uit de originele selectie voor Festival Cement 2022 te presenteren. Bekijk hieronder het programma van Afzender Cement dat tijdens Boulevard te zien is.

Ticketverkoop loopt via Boulevard.
Kijk voor alle praktische info hier.

Programma Afzender Cement

Cor Langerak
Performance / Afzender Cement @ Boulevard / Cement Productie
09-08 t/m 10-08

Cor Langerak

Op een gegeven moment

Geen enkele uitvoering van Op een gegeven moment zal hetzelfde zijn.
Iedere voorstelling opnieuw genereert een zelflerend artificieel intelligent systeem (AI) een nieuwe voorstellingstekst. Het gegenereerde toneelstuk wordt ter plekke live opgevoerd door een groep van vier acteurs Er is niet van tevoren gerepeteerd en het materiaal dat de AI schrijft, is nieuw en volledig onbekend. Op deze manier ontstaat er een samenwerking tussen techniek, acteurs en het publiek, die zich in het moment van de voorstelling zelf afspeelt.
Courtney May Robertson
Dans / Afzender Cement @ Boulevard / English Spoken (ES) / Gebruik stroboscoop
12-08 t/m 14-08

Courtney May Robertson

THE WOMAN DESTROYED

THE WOMAN DESTROYED is een solovoorstelling waarin Courtney May Robertson ingaat op de complexiteit van onderwerping en verzet. In een poging om een gevoel van onzekerheid te ensceneren, wordt het publiek uitgenodigd om de gebeurtenissen gelijktijdig met Courtney te ervaren, terwijl ze in real time reageert op de eisen van een digitaal systeem. Geluidsprogrammering en computationele linguïstiek bepalen een deel van de live performance, waardoor het resultaat elke keer dat het wordt gepresenteerd uniek is.
Radicale Gezelligheid
Theater / diner / Afzender Cement @ Boulevard / Niet rolstoeltoegankelijk
04-08 t/m 14-08

Radicale Gezelligheid

Misschien een laatste maal

Tien gasten worden uitgenodigd om samen te dineren en te spreken. Aan de hand van (drank)spellen en denkoefeningen wordt het gesprek op gang gebracht. Over het mooiste uitzicht dat we ooit zagen, stoffelijk overschot en faceswappen met een dode. Over wat we doen, en nalaten. 
De gastvrouwen van Radicale Gezelligheid serveren, onder het genot van wijn en frietjes, de sterfelijkheid. Zij reflecteren met u op het leven en de lege plek, die we allemaal ooit aan tafel zullen achterlaten.  Opdat we met een volle buik en als Broeders in de Dood onze weg voortzetten.

Première op 5 augustus.
Maxime Dreesen
Performance / Afzender Cement @ Boulevard / Gebruik stroboscoop
12-08 t/m 14-08

Maxime Dreesen

Countersex Education

Countersex Education is een TED-talk meets workshop meets performance van docent/performer Tabooboo, het alter ego van Maxime Dreesen. Tabooboo dompelt je onder in een wereld van nieuwe orgasmes en blozende wangen. Hier steelt de anus de show en is self-pleasure een feest dat je niet wilt missen. Een ontdekkingstocht voor mensen die vermoeden dat seks meer is dan een piemel in een vagina.
CEMENT TIPT: Werkplaats van de Woestijne & Jurrien van Rheenen
Performance / Afzender Cement @ Boulevard
04-08 t/m 14-08

CEMENT TIPT: Werkplaats van de Woestijne & Jurrien van Rheenen

Het gewicht van een gedachte

Samen met zeven anderen neem je plaats in een glazen container middenin de stad. Langzaam verduisteren de ramen en bevind je je in een afgesloten ruimte. De blik keert naar binnen, naar de anderen in de ruimte en de persoon tegenover je.  
Het gewicht van een gedachte is een gezamenlijke oefening waarin je je als deelnemer in stilte tot de onuitgesproken gedachten van de ander verhoudt.   Wat is het gewicht van een gedachte?  En hoe weeg je een gedachte eigenlijk? 
Sonja van Ojen & Hendrik Kegels
Theater / Afzender Cement @ Boulevard / Alle leeftijden / Cement Coproductie / Language No Problem (LNP)
09-08 t/m 14-08

Sonja van Ojen & Hendrik Kegels

Om de hoek woont een struik

In Om de hoek woont een struik brengen theatermakers Sonja van Ojen en Hendrik Kegels een zelfgebouwde miniatuurwereld tot leven. Tijdens deze woordeloze beeldende voorstelling zit het publiek rondom een reusachtige papieren maquette van een slapende stad. 
Om de hoek woont een struik is een betoverende en fantasievolle voorstelling waar we niet kijken naar de mensen maar naar alle andere inwoners van de stad. Zo spelen de Esdoorn, de Lantaarnpalen en de Kiosk op het plein de hoofdrol. De wereld, zo blijkt heeft de mens niet nodig om een feestje te vieren.