728

Laatste Nieuws

RUTH BRUYNEEL WINNAAR VAN DE TROFFEL 2023
Nieuws
ma 20 maart 2023

RUTH BRUYNEEL WINNAAR VAN DE TROFFEL 2023

Met veel plezier maken wij bekend dat De Troffel 2023 is gewonnen door: Ruth Bruyneel - DEVICKY. (wax the pain away)
Stip op de horizon
Verdieping
di 07 maart 2023

Stip op de horizon

Met Stip op de horizon worden de ervaringen van het publiek van de voorstelling Horizon verzameld voor de rest van de bezoekers van Cement tentoongesteld. Op dinsdag 21 en donderdag 23 maart komt illustrator Jeroen Nissen (nog onder voorbehoud) live een vertaling maken.
Voorstelling VECHT genomineerd voor BNG Bank Theaterprijs jong theatertalent
Nieuws
za 04 maart 2023

Voorstelling VECHT genomineerd voor BNG Bank Theaterprijs jong theatertalent

Maxine Palit de Jongh, Nadia Amin en Zephyr Brüggen zijn genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs voor jong theatertalent. De jury maakte vandaag de eerste nominaties over het seizoen 2022-2023 bekend.
Crew gezocht voor de Young Creatives
Nieuws
do 23 februari 2023

Crew gezocht voor de Young Creatives

Wil jij geld verdienen met het bezoeken van festivals, voorstellingen, concerten en exposities? Heb je zin om samen te werken met mensen die, net als jij, graag iets nieuws ontdekken? Ben jij tussen de 16 en 20 jaar? Solliciteer dan voor de nieuwe crew van Young Creatives!
Pay What You Want - za 18 & zo 19 mrt
Nieuws
di 31 januari 2023

Pay What You Want - za 18 & zo 19 mrt

Op zaterdag 18 en zondag 19 maart bepaal je als Cement bezoeker zelf wat je betaalt voor een voorstelling. Je bestelt een kaartje van nul euro via onze website en betaalt pas na afloop van de voorstelling een bedrag waar jij je goed bij voelt.

Portret Ika Schwander

Wat is Festival Cement?

Elk jaar trakteert Festival Cement op een negendaags festival vol spannende voorstellingen. Zo’n 20 jonge makers uit Nederland en Vlaanderen tonen hun werk aan een nieuwsgierig publiek. Verspreid over 9 dagen zijn er gemiddeld 100 voorstellingen te zien. Op allerlei plekken in ’s-Hertogenbosch richten publiek en profs de blik op een nieuwe generatie podiumkunstenaars. Je ontdekt jonge makers en hun thematieken, nieuwe vormen en krijgt alternatieve voorstellen voor de toekomst.

Naast een programma vol voorstellingen, is er volop ruimte voor publiek, makers en professionals om elkaar te ontmoeten en met elkaar in dialoog te gaan en om zich te verdiepen in het uitgebreide contextprogramma.

En ook buiten het festival om doen we van alles voor verschillende groepen.

Ontdek wat we allemaal doen