Wat we maken

Wat we maken

Er zijn voor makers allerlei mogelijkheden bij Festival Cement. Zo bieden we ruimte aan makers in onze selectie, (co)produceren we voorstellingen, reiken we jaarlijkse onze stimuleringsprijs De Troffel uit, ondersteunen we talent vanuit PLAN Brabant, en bieden we onderzoeksruimte via De Werfplaats en via Broedplaats ’s-Hertogenbosch. 

Lees hieronder meer over alle dingen die we maken.

De Selectie

De Selectie

De maker en zijn/haar/hun ontwikkeling vormen het uitgangspunt voor onze programmering. We tonen een (inter)nationale selectie, waarbij de passerpunt in het zuiden van Nederland staat.
Cement Producties

Cement Producties

Festival Cement presenteert niet alleen, maar produceert ook. We ontwikkelen producties en geven via coproductiebijdragen impulsen aan makers die we willen presenteren.
Broedplaats 's-Hertogenbosch

Broedplaats 's-Hertogenbosch

In Broedplaats 's-Hertogenbosch werken Theater Artemis, Theaterfestival Boulevard en Festival Cement samen om makers onderzoeksruimte te bieden.
De Werfplaats

De Werfplaats

De Werfplaats is een experimenteerruimte waarin een losse coalitie van makers, die elkaar nog niet kennen, uit verschillende disciplines samenkomen.
De Troffel

De Troffel

De Troffel is de jaarlijkse stimuleringsprijs die tijdens het festival wordt uitgereikt aan het beste concept voor een voorstelling of performance van een beginnend maker.
Context

Context

Naast allerlei opties voor makers, bieden we tijdens maar ook buiten het festival om, verschillende mogelijkheden voor professionals werkzaam binnen de podiumkunsten en voor (vak)studenten. Dat doen we binnen ons contextprogramma.
PLAN Talentontwikkeling Brabant

PLAN Talentontwikkeling Brabant

De nieuwste generatie makers van theater, dans en circus krijgt in Noord-Brabant meer kansen dankzij PLAN Talentontwikkeling Brabant, waarin producenten, podia én festivals samenwerken.