FESTIVAL CEMENT

Festival Cement is hét festival waar je de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en schrijvers kunt ontdekken. Op allerlei plekken in ‘s-Hertogenbosch, met de Verkadefabriek als festivalhart, zit je met je neus bovenop bijzondere voorstellingen. Een intieme ontmoetingsplek voor publiek, makers en professionals. Festival Cement 2018 vindt plaats van 16 t/m 24 maart.

MISSIE & DOELSTELLING

Festival Cement biedt een podium aan de nieuwe generatie talentvolle Nederlandse en Vlaamse theatermakers, choreografen en schrijvers. Zij zijn de kern van het festival en vinden zo hun weg naar publiek, pers, podia, producenten en financiers. Om dit te bereiken, doet Festival Cement dienst als ontmoetingsplek. In een prettige, intieme ambiance kunnen de nieuwe generatie makers, professionals en een geïnteresseerd publiek kennismaken met elkaar. Festival Cement functioneert ook als platform. Het werk en de drijfveren van de makers zijn onderwerp van debat en bespiegeling door de kunstenaars, professionals en het publiek. We leveren daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling en verdieping van hun werk in de toekomst.

PLAN TALENTONTWIKKELING BRABANT THEATER, DANS EN CIRCUS

De nieuwste generatie makers van theater, dans en circus krijgt in Noord-Brabant meer kansen dankzij PLAN Talentontwikkeling Brabant, waarin producenten, podia én festivals samenwerken. Veelbelovende talenten krijgen ondersteuning bij de ontwikkeling van hun handtekening, het cultureel ondernemerschap, de opbouw van publiek en de zichtbaarheid van hun werk. In elke fase staat de juiste partner met zijn expertise, faciliteiten en netwerk klaar. Naast langere trajecten met de geselecteerde makers biedt PLAN in ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Eindhoven via broedplaatsen ruimte voor onderzoek en experiment.

In PLAN werken samen Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, De NWE Vorst, Podium Bloos, Parktheater Eindhoven, United Cowboys en Theater Artemis

PLAN wordt ondersteund via het bkkc vanuit de regeling impulsgelden/talentontwikkeling.

In 2014 zijn meerjarige trajecten gestart met Lisah Baert, Katja Heitmann, Eva Line de Boer en Sabine Molenaar. In 2015 zijn Sanne Nouws en Johnny Lloyd aan de lijst toegevoegd en in 2016 zijn trajecten met Wild Vlees en Michiel Deprez van start gegaan. 

PERS

Open hier de persmap. Voor persvragen kunt u contact opnemen met Eugenie Verschuren. Per mail via eugenie@festivalcement.nl of telefonisch via 073-6125708.

CONTACTGEGEVENS

Festival Cement
Sint Josephstraat 18
5211NJ ‘s-Hertogenbosch

Email
info@festivalcement.nl

Telefoon
073 - 612 57 08

Facebook
festivalcement

Twitter
@festivalcement

Instagram
@festivalcement

VACATURES

Op dit moment zijn er geen vacatures.

VRIJWILLIGERS

Geef je op als vrijwillger of gastgezin en help mee om Festival Cement 2017 tot een succes te maken. Meer info via lysanne@festivalcement.nl.

STICHTINGSGEGEVENS

Kamer van Koophandel
1712 2995

IBAN
NL41 TRIO 0197 6926 72

BIC/Swift
TRIONL2U

BTW nummer
NL8088.72.941.B.01

BESTUUR

Sebastiaan van Triest
Herma Tuunter
Wilbert van Herwijnen
Joop Kuyvenhoven
Renate Rijken

MEDEWERKERS

Artistieke leiding
Leonie Clement

Zakelijk leiding
Andrea van Wingerden

Hoofd marketing & pr
Eugenie Verschuren

Medewerkers marketing
Sofie de Leede & Jessica van der Werf

Hoofd productie
Femme van den Berg

Medewerkers productie
Geertje Spaan & Jos Vissers

Hoofd techniek
Matthijs van Meeuwen

Coördinatie vrijwilligers & gastgezinnen
Lysanne van Esch 

Coördinatie productiekantoor
Marloes Niessen

BELEIDSPLANNEN

Download van het nieuwe beleidsplan verschijnt hier binnenkort

VERSLAGLEGGING
Download het bestuursverslag '14
Download het bestuursverslag '15
Download de jaarrekening '14
Download de jaarrekening '15