FESTIVAL CEMENT

Festival Cement is hét festival waar je de nieuwste generatie theatermakers, choreografen en schrijvers kunt ontdekken. Op allerlei plekken in ‘s-Hertogenbosch, met het WerkWarenHuis als festivalhart, zit je met je neus bovenop bijzondere voorstellingen. Een intieme ontmoetingsplek voor publiek, makers en professionals. Festival Cement 2020 vindt plaats van 20 t/m 28 maart.

MISSIE & DOELSTELLING

Festival Cement biedt een podium aan de nieuwe generatie talentvolle Nederlandse en Vlaamse theatermakers, choreografen en schrijvers. Zij zijn de kern van het festival en vinden zo hun weg naar publiek, pers, podia, producenten en financiers. Om dit te bereiken, doet Festival Cement dienst als ontmoetingsplek. In een prettige, intieme ambiance kunnen de nieuwe generatie makers, professionals en een geïnteresseerd publiek kennismaken met elkaar. Festival Cement functioneert ook als platform. Het werk en de drijfveren van de makers zijn onderwerp van debat en bespiegeling door de kunstenaars, professionals en het publiek. We leveren daarmee een bijdrage aan de ontwikkeling en verdieping van hun werk in de toekomst.

Lees meer over wat Cement doet, buiten het organiseren van een jaarlijks festival, op onze nieuwe pagina Cement maakt

COLUMN FILIP TIELENS OVER FESTIVAL CEMENT
Kennen jullie het sprookje van De Drie Biggetjes nog? Op een dag zegt moeder varken dat het tijd wordt dat haar drie kinderen voor zichzelf leren zorgen en stuurt ze hen het bos in. Het eerste biggetje bouwt een huisje van takken en stro en gaat daarna lekker zwemmen en spelen. Het tweede biggetje is wat langer in de weer met zijn huisje van hout, dat meer bescherming moet bieden tegen de grote boze wolf. Maar het is pas varkentje nummer drie dat zich echt ͚Big De Bouwer͛ mag noemen, met zijn robuuste en veilige huis van steen.

Welke omgeving ze voor zichzelf bouwen, hebben jonge podiumkunstenaars deels zelf in de hand. Zoals bij House of Nouws kunnen ze een stevige constructie op poten zetten, met veel deuren die zorgen voor een vlot verkeer van medewerkers. Of ze bouwen een hut van osb-platen, zoals Mardulier en Deprez in hun open atelier op de binnenkoer. Of een stal van stro, zoals Bart van de Woestijne in de grote zaal (weliswaar voor zijn paard). Maar zelfs huizen met de beste bakstenen zijn niets zonder een vleugje cement. Zonder plekken voor presentatie of productie vallen (jonge) theatermakers om als kaarthuisjes in de wind. 

Deze negen dagen durende festivaleditie van Cement [editie 2018, red] stond als een huis, met kamers voor grote en kleine voorstellingen, salons voor alle contextprogramma͛s, bijhuisjes elders in de stad, grote raampartijen die de prille lentezon lieten binnenschijnen en de boze wolven buiten hielden, en flankerende treinsporen die – voor de 356 dagen dat we nog moeten wachten tot de volgende editie – de verbinding maken van dit veilige huis naar de rest van de wereld.

PERS

Voor persvragen kunt u contact opnemen met Eugenie Verschuren: eugenie@festivalcement.nl of 073-6125708.
Persberichten en beelden die horen bij Festival Cement 2019 vindt u hier.

CONTACTGEGEVENS

Festival Cement
Sint Josephstraat 18
5211NJ ‘s-Hertogenbosch

Email
info@festivalcement.nl

Telefoon
073 - 612 57 08

Facebook
festivalcement

Twitter
@festivalcement

Instagram
@festivalcement

VACATURES

Op dit moment hebben we geen vacatures. 

PRIVACY STATEMENT

Lees hier onze privacy verklaring.

BESTUUR

Sebastiaan van Triest
Mohamed Boussoufi
Herma Tuunter
Renate Rijken
Iwana Chronis

MEDEWERKERS

Artistieke leiding
Leonie Clement

Zakelijk leiding
Andrea van Wingerden

Contextprogrammamaker
Pim Cornelussen

Hoofd marketing & pr
Eugenie Verschuren

Medewerker marketing
Frank Dercksen

Medewerker ticketing
Yvette van Beek

Hoofd productie
Lysanne van Esch

Uitvoerend producent
Joanneke van de Woestijne 

Hoofd techniek
Pim Pernet

Coördinator vrijwilligers en gastgezinnen
Ilse Aarts