De Metselarij

De Metselarij

De Metselarij is een leernetwerk voor jonge professionals in de podiumkunsten. Iedereen die wil leren, delen, reflecteren en zich wil engageren aan een groep ‘peers’, is welkom. 
Kunstprofessionals van de toekomst maken bij De Metselarij oefenruimte om zichzelf te ontwikkelen en te scherpen aan de ander richting een eigen professioneel profiel. De Metselarij verbindt, emancipeert en versterkt. De Metselarij is er voor zakelijk leiders, creatief producenten, programmamakers en alle hybride vormen daartussen.

De Metselarij werd in 2015 opgericht bij Festival Cement door Andrea van Wingerden (destijds zakelijk directeur), vanuit een verantwoordelijkheidsgevoel voor de ontwikkeling van een nieuwe generatie zakelijk leiders en creatief producenten in de podiumkunsten.
Sindsdien is De Metselarij uitgegroeid tot een bloeiend en divers netwerk van ambitieuze denkers en daadkrachtige doeners met gedeelde waarden.

De Metselarij is een beweging. Samen bouwen we aan een groeiend netwerk en een vitale sector.
Iedereen is gelijk en ieders praktijk is evenveel waard. Als metselaar bepaal je mee over de activiteiten en toekomst van het netwerk en over je eigen ontwikkelpad.

Hoe?
Het netwerk is opgedeeld in groepen van ca. vijftien deelnemers. Jaarlijks gaan er nieuwe groepen van start. Groepen stellen zelf en naar eigen behoeften een leerprogramma samen dat bestaat uit:
•    Het krijgen van extra kennis en vaardigheden, via experts, veldbezoeken, trainingen en masterclasses.
•    Reflectie en spiegeling aan elkaar, via regelmatige begeleide intervisie.

Iedere groep Metselaars komt één dagdeel per maand samen. De groepen ontmoeten elkaar tijdens Festival Cement en op MetselaReis, wanneer we op werkbezoek gaan naar inspirerende plekken. De meeste groepen trekken ca. drie jaar met elkaar op. 

Voor wie?
De Metselarij is een landelijk netwerk. Metselaars staan aan een begin. Dat kan het begin van de eigen professionele carrière zijn, maar ook aan de start van een nieuw gezelschap, op het punt van een carrièreswitch of bij aanvang van een nieuwe functie. Gemiddeld hebben ze nul tot zeven jaar ervaring als zakelijk leider of creatief producent. 
De Metselarij staat open voor deelnemers van diverse achtergrond. Metselaars hoeven niet al bij instellingen te werken. De Metselarij is er ook voor autodidacten, freelancers, mensen met een hybride profiel en jonge mensen die nog zoekend zijn.

Kosten?
Deelname aan de Metselarij wordt mogelijk gemaakt Werktuig PPO. De Metselarij wordt verder gedragen door de sector, private fondsen en door werkgevers/opdrachtgevers. 

Heb je vragen of wil je je aanmelden? Dat kan via andrea@off-script.nl  
(een eigen website is in ontwikkeling).

Lees hier meer over De Metselarij op Theaterkrant.nl