Context

Context

Festival Cement is schakel in de keten van talentontwikkeling in de podiumkunsten. Tijdens het festival, maar ook daarbuiten, organiseren wij verschillende verdiepende programma's voor professionals werkzaam binnen de podiumkunsten. Er zijn specifieke onderdelen voor o.a. theaterstudenten, zakelijk leiders en dramaturgen. We onderzoeken binnen het traject Impact&Makerschap samen met makers én publiek wat de impact van het werk van jonge makers op de toeschouwer kan zijn.

Lees hieronder meer over alle contextprogramma's die we bieden.

Blok Cement

Blok Cement

BLOK Cement is een jaarlijks terugkerend atelier voor theaterstudenten onder leiding van Florian Hellwig.
Fundamentele gesprekken

Fundamentele gesprekken

Fundamentele Gesprekken is een podcastreeks over de fundamentele vragen waar de podiumkunstensector mee te maken krijgt.
Impact

Impact

Binnen het traject Impact&Makerschap onderzoekt Festival Cement samen met makers én publiek wat de impact van het werk van jonge makers op de toeschouwer kan zijn.
Young Creatives

Young Creatives

Woon jij in of rondom 's-Hertogenbosch en ben je tussen de 14 en 19 jaar en wil je wel eens backstage meekijken in de theaters, musea, bioscopen en festivals? Meld je aan.
De Metselarij

De Metselarij

De Metselarij is een leernetwerk voor jonge professionals in de podiumkunsten. Iedereen die wil leren, delen, reflecteren en zich wil engageren aan een groep ‘peers’, is welkom.
Dag Dramaturgie

Dag Dramaturgie

De Dag Dramaturgie is een jaarlijks terugkerend ontmoetingsprogramma voor dramaturgen dat zich richt op de vernieuwing van de dramaturgische praktijk.
Dag Scenografie

Dag Scenografie

We organiseren regelmatig een verdiepingsmiddag omtrent scenografie. Dit doen we zowel op vraag als op uitnodiging. 
De Reflector

De Reflector

De Reflector is een traject van Festival Cement en Domein voor Kunstkritiek dat startte januari 2021 en door loopt tot voorjaar 2022. Samen zoeken zij naar een duurzame manier van kunstbeschouwing, naar een nieuwe koppeling tussen maker en criticus.
Festivalgasten

Festivalgasten

Achter de schermen van Festival Cement nodigen we al jaren gasten uit als cadeau aan de makers.
MAAK

MAAK

MAAK is ons gloednieuwe magazine.