PLAN

De nieuwste generatie makers van theater, dans en circus krijgt in Noord-Brabant meer kansen dankzij PLAN Talentontwikkeling Brabant, waarin producenten, podia én festivals samenwerken. Veelbelovende talenten krijgen ondersteuning bij de ontwikkeling van hun handtekening, het cultureel ondernemerschap, de opbouw van publiek en de zichtbaarheid van hun werk. In elke fase staat de juiste partner met zijn expertise, faciliteiten en netwerk klaar. Naast langere trajecten met de geselecteerde makers biedt PLAN in ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Eindhoven via broedplaatsen ruimte voor onderzoek en experiment.

In PLAN werken samen: Festival Cement, Theaterfestival Boulevard, DansBrabant, Het Zuidelijk Toneel, Festival Circolo, De NWE Vorst, Podium Bloos, Parktheater Eindhoven, United Cowboys en Theater Artemis. PLAN wordt ondersteund via het bkkc vanuit de regeling impulsgelden/talentontwikkeling. 

 



Meer informatie over PLAN.

Makers

In 2014 zijn meerjarige trajecten gestart met Lisah Baert, Katja Heitmann, Eva Line de Boer en Sabine Molenaar. In 2015 zijn Sanne Nouws en Johnny Lloyd aan de lijst toegevoegd, in 2016 zijn trajecten met Wild Vlees en Michiel Deprez van start gegaan en in 2017 hebben The100Hands, Marijn Graven en Evangelos Biskav/ V zich aangesloten. In 2018/2019 werden trajecten gestart met Bram van Helden en Jija Sohn. In het voorjaar van 2021 starten Timo Tembuyser, Elias DeBruyne en Piet Van Dycke met hun trajecten.

Contact

Andrea van Wingerden is projectleider van PLAN. Je interesse voor een broedplaats maak je kenbaar door contact te zoeken met een van de partners in de plaats waar je werkzaam bent of zou willen werken.