De Werfplaats

Tijdens Festival Cement 2017 introduceerden we met De Werfplaats een nieuw programmaonderdeel. De Werfplaats is een experimenteerruimte waarin een losse coalitie van makers, die elkaar nog niet kennen, uit verschillende disciplines samenkomen. Regisseurs, acteurs, schrijvers, componisten en muzikanten krijgen een residentie aangeboden en werken tijdens een deel van een festivalperiode samen aan een werkstuk of interventie. Aan het einde van iedere werkdag gooien zij de deuren van hun atelier open, waardoor het publiek kan rondkijken en het proces dagelijks kan volgen.

De Werfplaats #3

De Werfplaats #3 vindt plaats tijdens Festival Cement 2018. Deze keer gaan Micha Goldberg, Simon van Schuylenbergh, Sam Scheuermann, Femke Arnouts en Thijs Bastiaans samen het avontuur aan. Wil je een van hun toonmomenten bijwonen of de makers volgen tijdens het gehele festival? ? Lees dan verder

De Werfplaats #2

Tijdens Theaterfestival Boulevard 2017 maakten we De Werfplaats #2. Deze editie verwelkomden we Julian Edwardes, Hidde Aans-Verkade, Jivan van der Ende, Milou van Duijnhoven en Franziska Menge.

De Werfplaats #1

De eerste edite van De Werfplaats vond plaats tijdens Festival Cement 2017. Deze editie was samenwerking van Marie Pien, Britt Bakker, Stijn van Erp, Nicoline Soeter en Coen van der Hilst.