Broedplaats 's-Hertogenbosch

Broedplaats ’s-Hertogenbosch wordt ingevuld door Theater Artemis, Theaterfestival Boulevard en Festival Cement. Het jeugdtheatergezelschap en de twee theaterfestivals bewonen twee panden die grenzen aan dezelfde binnentuin, in hartje centrum. De Broedplaats zet het broedplaatsbudget in om nieuwe wegen met makers uit te proberen. Soms als partner alleen en soms in coproductie met andere partijen. In 2017 werkte Broedplaats ‘s-Hertogenbosch o.a. met de volgende makers: Merel Smit, Ariadna Rubiolleo en Charlotte Cackaert. in 2018 met o.a. Twan van Bragt, lonne Gosling, Guus Diepenmaar, Marie Pien, Zarah Bracht en Guilherme Miotto. 

Wil je op de hoogte gehouden worden over de Broedplaats presentaties? Stuur dan een mail naar teddy@festivalboulevard.nl

 Meer informatie over Broedplaats 's-Hertogenbosch.

 

Broedplaats #7

Op 28 juni 2018 laat de van oorsprong Oostenrijkse Kajetan Uranitsch zien waaraan hij de afgelopen in de zaal van Theater Artemis werkte. Voordat Kajetan naar Nederland kwam om aan de Mime Opleiding te studeren, was hij al bezig met milieuwetenschappen, theatermaken en dansen. Hij werkte met schallundrauch agency, Boukje Schweigman en sjamandada en creëerde voorstellingen en performances met zijn theatercollectief Kompanie Freispiel in Wenen. In 2014 ontving hij, samen met Tamar Blom, de ITS Parade Parel voor de fysieke performance Body On. Op 28 juni geeft hij in inkijkje in zijn onderzoek naar buizen.

Broedplaats #6

Tijdens de Broedplaats op 10 mei 2018 presenteerde choreograaf/danser Guilherme Miotto een vooronderzoek voor de voorstelling .Ball, die daarna in première gaat op Theaterfestival Boulevard. In dit onderzoek brengt hij Nasser El Jackson, een zeer virtuoos straatvoetballer en wereldkampioen groundmoves, op de dansvloer met een aantal jonge voetballers uit Tilburg Noord. 

Broedplaats #5

Zarah Bracht vulde de Broedplaats op 26 april 2018 met een vooronderzoek voor het nieuwe werk Fear, Enlightened. (werktitel), waarin ze hun eigen innerlijke duisternis verkennen als diepte, als bron en drijvende kracht achter ons doen en zijn.   

Broedplaats #4

Op 18 januari 2018 lieten vier makers zien waarmee ze bezig waren. Twan van Bragt (De Bloem van de Natie) en Lonne Gosling (Cie.Perelman) brengen met We shared the experience of being alive, and then we took some tea.
 Guus Diepenmaat analyseert immer hopeloos en dramatisch verdronken in hartenpijn en weltschmerz, samen met Marie Pien, het geluid van de liefde.

 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

Broedplaats #3

Op donderdag 7 december 2017 vond Broedplaats #3 plaats. De makers die we uitgenodigd hebben zijn: Franziska Menge (choreografie) en Hendrik Walter (scenografie), die een onderzoek naar Narcissus in selfies deden én Lola Bogaert, Sara Haeck en Yinka Kuitenbrouwer die met De Odyssee 24 verzen in 24 minuten presenteerden.

Broedplaats #2

Charlotte Caeckaert (actrice en theatermaker uit Vlaanderen) werkte in de zaal van Pand 18 met haar team aan een voorstelling over stilstand. Charlotte toonde op 26 mei 2017 de uitkomsten van die week. Daarnaast toonde Theater Artemis een minidocumentaire over de eerste editie van hun nieuwe project I like school and the school likes me en vertelden ze over de tweede actie van de ACTIEGROEP.

Broedplaats #1

Tijdens Broedplaats #1 op 21 april 2017 deed Merel Smit (afgestudeerd aan de Toneelacademie maastricht in 2014) verslag van haar onderzoek voor haar theatrale installatie Better Safe Than Sorry. Ze werkte de maand hiervoor in de studio van Pand 18.