Broedplaats 's-Hertogenbosch

Broedplaats ’s-Hertogenbosch wordt ingevuld door Theater Artemis, Theaterfestival Boulevard en Festival Cement. Het jeugdtheatergezelschap en de twee theaterfestivals bewonen twee panden die grenzen aan dezelfde binnentuin, in hartje centrum. De Broedplaats zet het broedplaatsbudget in om nieuwe wegen met makers uit te proberen. Soms als partner alleen en soms in coproductie met andere partijen. In 2017 werkte Broedplaats ‘s-Hertogenbosch o.a. met de volgende makers: Merel Smit, Ariadna Rubiolleo en Charlotte Cackaert. Meer informatie over Broedplaats 's-Hertogenbosch.

 

Broedplaats #4

De volgende Broedplaats is op donderdag 18 januari, die dag gaat om 16:00 uur de deur van Pand 18 open. De makers die momenteel aan het werk zijn, zijn Twan van Bragt & Lonne Gosling en Guus Diepenmaat. Wil je Broedplaats #4 bijwonen? Stuur dan een mailtje naar teddy@festivalboulevard.nl

Twan van Bragt (De Bloem van de Natie) en Lonne Gosling (Cie.Perelman) brengen met We shared the experience of being alive, and then we took some tea een ‘fucking romantische komedie’ over twee exen, die elkaar tien jaar na dato weer zien.
 Guus Diepenmaat analyseert immer hopeloos en dramatisch verdronken in hartenpijn en weltschmerz, samen met Marie Pien, het geluid van de liefde.

Broedplaats #3

Op donderdag 7 december vond Broedplaats #3 plaats. De makers die we uitgenodigd hebben zijn: Franziska Menge (choreografie) en Hendrik Walter (scenografie), die een onderzoek naar Narcissus in selfies deden én Lola Bogaert, Sara Haeck en Yinka Kuitenbrouwer die met De Odyssee 24 verzen in 24 minuten presenteerden.